Επιλέξτε τη γλώσσα σας

Συμμετοχή του ΜΒΑ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών στο διαγωνισμό “CFA Institute Research Challenge”

Το Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων-ΜΒΑ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών συμμετείχε για έκτη συνεχή φορά στο διαγωνισμό “CFA Institute Research Challenge”. Θα θέλαμε να συγχαρούμε την ομάδα των φοιτητών του MBA, την οποία για το 2022-2023 απαρτίζουν οι κ.κ. Παναγιώτης Μορίκης, Κατερίνα Πουρνάρα και Κωνσταντίνος Σαγάνας, με ακαδημαϊκό υπεύθυνο της ομάδας τον Καθηγητή Γιώργο Κουρέτα και μέντορα τον κ. Αλέξανδρο Μπουλουγούρη, CFA.

Το CFA (Chartered Financial Analyst) είναι ένας παγκοσμίως αναγνωρισμένος επαγγελματικός τίτλος στον κλάδο των χρηματοοικονομικών και κάθε χρόνο το CFA Institute διοργανώνει το “CFA Institute Research Challenge”. Το “CFA Institute Research Challenge” είναι ένας παγκόσμιος διαγωνισμός Πανεπιστημίων στην «Ανάλυση Εταιρειών και Μετοχών» που διοργανώνεται από το CFA Institute σε συνεργασία με τις τοπικές ενώσεις CFA, με στόχο την ανάλυση μιας εισηγμένης εταιρείας.

Το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023 στον τελικό του διαγωνισμού που διοργανώθηκε από το CFA Society Greece, συμμετείχαν έξι (6) ομάδες από τα ακόλουθα πέντε (5) ιδρύματα:

• Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

• Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Διατμηματικό Π.Μ.Σ. στη Διοίκηση Επιχειρήσεων-ΜΒΑ, Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής)

• Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

• Πανεπιστήμιο Πειραιώς

• Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

 

Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει δύο στάδια:

Το πρώτο στάδιο αφορούσε τη μελέτη και χρηματοοικονομική ανάλυση της εταιρείας «Titan Cement International S.A.» και την υποβολή γραπτής έκθεσης η οποία και αξιολογείται από επαγγελματίες χρηματοοικονομικούς αναλυτές. Οι φοιτητές της ομάδας εργάσθηκαν συστηματικά για τέσσερεις μήνες και παρέδωσαν την εκπονηθείσα χρηματοοικονομική ανάλυση στις 13 Φεβρουαρίου 2023. Το δεύτερο στάδιο αφορούσε την παρουσίαση των βασικών σημείων της ανάλυσης και της επενδυτικής πρότασης και στη συνέχεια ερωτήσεις από τρείς κριτές. Όλες οι ομάδες πραγματοποίησαν την παρουσίαση το Σάββατο 4 Μαρτίου 2023 στο Ξενοδοχείο Electra Palace.

Το MBA ευχαριστεί το CFA Society για τη διοργάνωση και συγχαίρει θερμά τους συμμετέχοντες που ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό και επαγγελματισμό στις απαιτήσεις του διαγωνισμού.

 

Τέλος, η ομάδα των φοιτητών που συμμετείχε στο διαγωνισμό του CFAResearchChallengeμαζί με τoν ακαδημαϊκό υπεύθυνο της ομάδας, Καθηγητή Γιώργο Κουρέτα παρευρέθηκαν στην τιμητική τελετή έναρξης της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών που διοργάνωσε  ο Όμιλος Χρηματιστηρίου Αθηνών και η CFA Society Greece  την Τρίτη 14 Μαρτίου 2023. 

 

 

Testimonials

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ευελπίδων 47A & Λευκάδος 33,
Αθήνα 113 62,
9ος όροφος, Γραφείο 903

MBA Full Time

MBA Part Time

ΩΡΕΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ

Η Γραμματεία του ΜΒΑ θα εξυπηρετεί τους φοιτητές ως ακολούθως:

09.00-17.00

Search