Επιλέξτε τη γλώσσα σας

To MBA του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών στη Florida των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής

To ΜΒΑ του ΟΠΑ, το κορυφαίο ΜΒΑ στην Ελλάδα και 20ο στην Ευρώπη σύμφωνα με τον Κατάλογο Διεθνούς Κατάταξης Eduniversal στην κατηγορία Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων ΜΒΑ πραγματοποίησε το ετήσιο εκπαιδευτικό του ταξίδι (Educational Trip) στη Florida των Η.Π.Α.  
 
Συγκεκριμένα, συμπληρώνοντας φέτος 30 χρόνια λειτουργίας και παροχής υψηλού επιπέδου εκπαίδευση στη Διοίκηση Επιχειρήσεων το ΜΒΑ του ΟΠΑ εγκαινιάζει ένα νέο πρωτοποριακό κύκλο εκπαιδευτικών ταξιδιών στις Η.Π.Α. δεδομένου ότι τα Πανεπιστήμια καθώς και οι επιχειρήσεις οι οποίες δραστηριοποιούνται στις Η.Π.Α. αποτελούν την πηγή της καινοτομίας και της πρωτοπορίας στην εκπαίδευση της Διοίκησης Επιχειρήσεων και της εφαρμογής της στην επιχειρηματικότητα και ιδιαίτερα σε κλάδους τεχνολογίας αιχμής. Πιστεύοντας στην συνεχή αναβάθμιση των παρεχόμενων εκπαιδευτικών υπηρεσιών που παρέχει το ΜΒΑ θεσμοθετείται η συγκεκριμένη σειρά εκπαιδευτικών ταξιδιών στις Η.Π.Α. δεδομένου ότι με αυτόν τον τρόπο θα προσφέρει σημαντική γνώση και εμπειρίες στους φοιτητές του προγράμματος, διασφαλίζοντας τους ένα σοβαρό συγκριτικό πλεονέκτημα στην αγορά εργασίας.  
 
Επιπρόσθετα, ο νέος αυτός κύκλος εκπαιδευτικών ταξιδιών αποτελεί το επιστέγασμα σημαντικών εκπαιδευτικών συνεργασιών με Πανεπιστήμια των Η.Π.Α. και αποτελεί ακόμα μία απόδειξη της εξωστρέφειας και της ανάπτυξης διεθνών σχέσεων με Πανεπιστήμια του εξωτερικού την οποία αταλάντευτα εφαρμόζει το ΜΒΑ.
 
Το συγκεκριμένο Εκπαιδευτικό Ταξίδι (Educational Trip) του ΜΒΑ  πραγματοποιήθηκε στο Orlando της Florida κατά την περίοδο 25 Απριλίου έως 2 Μαΐου 2015. Η Florida είναι η 3η πλουσιότερη Πολιτεία των Η.Π.Α. και ειδικότερα η περιοχή της Κεντρικής Florida αποτελεί μία ιδιαίτερα δυναμική οικονομικά περιοχή η οποία προσφέρει ένα διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο στο τομέα των υπηρεσιών. Εκεί ομάδα 38 φοιτητών και φοιτητριών των προγραμμάτων μερικής και πλήρους φοίτησης με την επίβλεψη και συνοδεία του Διευθυντή του ΜΒΑ Καθηγητή κ. Γεώργιου Κουρέτα και της Διδάσκουσας στο ΜΒΑ Επίκουρης Καθηγήτριας κ. Ειρήνης Ρηγοπούλου, εμπλούτισαν τις γνώσεις τους και ανέπτυξαν περαιτέρω διοικητικές ικανότητες χάρη στο ιδιαίτερα πλούσιο σε ερεθίσματα εκπαιδευτικό πρόγραμμα και πρόγραμμα επισκέψεων σε επιχειρήσεις αιχμής.
 
Ως αποτέλεσμα της συνεργασίας του ΜΒΑ με το School of Business Administration του Stetson University οι φοιτητές έζησαν μία προνομιακή ξενάγηση  στο Kennedy Space Center (NASA) καθώς και των εγκαταστάσεων του διαστημικού προγράμματος των Η.Π.Α. στο Cape Canaveral αντιλαμβανόμενοι την πολυπλοκότητα του public management & public diplomacy, βίωσαν το δυναμισμό του sports management έχοντας ωριαία συζήτηση με τον CEO της ομάδας και παρακολουθώντας ποδοσφαιρικό αγώνα της ομάδας Orlando City Soccer η δημιουργία της οποίας αποτελεί άριστο δείγμα επιχειρείν δεδομένης της νέας πολυπολιτισμικής δημογραφικής πραγματικότητας της Κεντρικής Florida. Η θεματική sports management διανθίστηκε με τρίωρη ξενάγηση και παρουσίαση στο περίφημο Amway Center, "ναό" του αμερικανικού ΝΒΑ, καθώς και επίσκεψη και προνομιακή ξενάγηση / παρουσίαση από ομάδα διοίκησης του κορυφαίου παγκόσμια Daytona 500 Speedway. 
 
Ένας άλλος κλάδος διοίκησης με τον οποίο οι φοιτητές είχαν τη δυνατότητα εμβάθυνσης ήταν η διοίκηση του τομέα παροχής υπηρεσιών υγείας, τομέα στον οποίο η Κεντρική Florida διαπρέπει χάρη στο παγκόσμιας φήμης Florida Hospital & Nicholson Centre, όπου διασφαλίστηκε για τους φοιτητές μας τρίωρη παρουσίαση υψηλού επιπέδου από εξέχοντα στελέχη και ερευνητές του μοναδικού αυτού κέντρου εκπαίδευσης χειρουργικής με τη χρήση Robotics! Μάλιστα όλοι οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν προσομοίωσης χειρουργικής επέμβασης με τη χρήση state-of-the art Robotics!
 
Φυσικά, η επίσκεψη στο Orlando δεν θα μπορούσε να μην συμπεριλαμβάνει πολύωρη Disney εμπειρία η οποία δεν εξαντλήθηκε μόνο σε επισκέψεις στα κορυφαία θεματικά πάρκα της εταιρίας, αλλά συμπεριελάμβανε εμπιστευτική αποκλειστική παρουσίαση από στελέχη της εταιρίας, η οποία ήταν πλούσια σε corporate insights. Έτσι, οι φοιτητές του ΜΒΑ είχαν τη δυνατότητα να αντιληφθούν το Επιχειρηματικό Σχέδιο της Walt Disney τόσο ως "πελάτες" όσο και ως "δυνητικά στελέχη" του, αλλά και εκείνο του "ανταγωνιστικού"  θεματικού πάρκου SeaWorld Parks & Entertainment.
 
Τέλος, κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής εκδρομής, πραγματοποιήθηκε ολοήμερη επίσκεψη στο School of Business Administration του Stetson University, όπου καθηγητές του SBA-SU έδωσαν διαλέξεις στους φοιτητές σε θέματα σχετικά με το management όπως international management & taxation, η αξιοποίηση των Big Data and Business Analytics, Game Theory and Marketing καθώς και Contemporary Customer Service. 
 
Δεν είναι υπερβολή λοιπόν, η αίσθηση που οι φοιτητές μας μεταφέρουν επιστρέφοντας στην Ελλάδα ότι "χάρη στο ταξίδι αυτό ... εκτοξεύθηκαν σε άλλου μεγέθους και άλλου επιπέδου management" !
 

Testimonials

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ευελπίδων 47A & Λευκάδος 33,
Αθήνα 113 62,
9ος όροφος, Γραφείο 903

MBA Full Time

MBA Part Time

ΩΡΕΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ

Η Γραμματεία του ΜΒΑ θα εξυπηρετεί τους φοιτητές ως ακολούθως:

09.00-17.00

Search