Επιλέξτε τη γλώσσα σας

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ 2013

Το διάστημα 20-24 Απριλίου 2013 οι δευτεροετείς φοιτητές του ΜΒΑ πλήρους και μερικής φοίτησης συμμετείχαν στην καθιερωμένη εκπαιδευτική εκδρομή του Προγράμματος, η οποία φέτος πραγματοποιήθηκε στη Δανία.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην Κοπεγχάγη, στο πλαίσιο της συνεργασίας με το Copenhagen Business School (CBS) παρακολούθησαν τρείς ομιλίες από καθηγητές της σχολής με θέματα:

·         Full Reserve Banking,

·         Innovation in the Energy Sector και

·         The Future of Shipping Industry.

Επίσης, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μία ομιλία από εκπρόσωπο της εταιρείας DONG (Danish Oil and Natural Gas) που περιελάμβανε παρουσίαση του οράματος, των στρατηγικών και των χρηματοοικονομικών μεγεθών της εταιρείας. Τέλος, συμμετείχαν σε networking event με τους Δανούς φοιτητές που πραγματοποιήθηκε σε νεοκλασικό κτήριο του πανεπιστημίου.

Την δεύτερη μέρα της παραμονής τους στην πόλη ήταν προγραμματισμένη τετράωρη ξενάγηση με αγγλόφωνη ξεναγό. Η ξενάγηση κάλυψε το ιστορικό κέντρο της πόλης, την ζυθοποιία Carlsberg, τα βασιλικά ανάκτορα (Amalienborg), το κάστρο Rosenborg, το προάστιο Ørestad με βραβευμένα κτήρια μοντέρνας αρχιτεκτονικής και φυσικά περιελάμβανε και επίσκεψη στην γοργόνα που αποτελεί το σήμα κατατεθέν της πόλης.

Τα βασικά αξιοθέατα που επισκέφθηκαν ήταν:

·      Ny Carlsberg Glyptotek: Ιδρύθηκε από τον Carl Jacobsen, γιό του ιδρυτή της ζυθοποιίας Carlsberg. Πρόκειται για την γλυπτοθήκη της πόλης που φιλοξενεί σημαντικές συλλογές γλυπτών από διάφορες καλλιτεχνικές περιόδους και ρεύματα (ξεχωρίζει η συλλογή από γλυπτά του Rodin που θεωρείται η σημαντικότερη εκτός Γαλλίας). Επίσης, φιλοξενεί και σημαντικές συλλογές ζωγραφικής με κυρίαρχα τα ρεύματα του γαλλικού ιμπρεσιονισμού (Monet, Renoir, Degas, Cezanne) και μετά-ιμπρεσιονισμού (Van Gogh, Toulouse-Lautrec, Bonnard) καθώς και σημαντικά δείγματα της δανέζικης ζωγραφικής.

·       National Museum Of Denmark: Πρόκειται για το αρχαιολογικό μουσείο της Κοπεγχάγης που περιέχει εκθέματα από την Δανία μα και από όλο τον κόσμο (ιδιαίτερα σημαντική είναι η συλλογή ευρημάτων από οικισμούς της Γροιλανδίας).

·        Tivoli Gardens: Πρόκειται για πάρκο διασκέδασης στο κέντρο της πόλης όπου διοργανώνονται συναυλίες και άλλα events. Ο χώρος περιλαμβάνει πληθώρα εστιατορίων, καφέ, λούνα πάρκ, και τουριστικών καταστημάτων.

·        Rosenborg Castle: Πρόκειται για κάστρο που χτίστηκε από τον βασιλιά Christian 4th ως θερινό ανάκτορο σε αναγεννησιακό ρυθμό το 1606. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η συλλογή βασιλικών κοσμημάτων που φιλοξενείται στο υπόγειο του κάστρου.

·        Copenhagen Zoo: Ο ζωολογικός κήπος της πόλης εκτείνεται σε περίπου 11 εκτάρια και είναι ένας από τους παλαιότερους της Ευρώπης. Κάθε χρόνο δέχεται πάνω από 1.100.000 επισκέπτες.

 

Όπως κάθε χρονιά έτσι και φέτος η επίσκεψη των δευτεροετών φοιτητών στη Δανία ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία συνεχίζοντας την παράδοση των εκπαιδευτικών εκδρομών του ΜΒΑ!

 

Testimonials

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ευελπίδων 47A & Λευκάδος 33,
Αθήνα 113 62,
9ος όροφος, Γραφείο 903

MBA Full Time

MBA Part Time

ΩΡΕΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ

Η Γραμματεία του ΜΒΑ θα εξυπηρετεί τους φοιτητές ως ακολούθως:

09.00-17.00

Search